Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Nyanserat och komplext vin med mogen citrus och gula äpplen i förgrunden, tillsammans med kryddiga, lätt rökiga inslag och en touch av hasselnötter.
Alla druvor handskördades och pressades varsamt för att utvinna en så ren och elegant must som möjligt. Vinet jästes och lagrades på franska ekfat om 225 och 600 liter, där inget av faten var nya. Bara den naturliga jästen användes, och sulfiter tillsattes endast vid buteljering. Ingen klarifiering eller filtrering gjordes.
Stekt torskrygg med beurre blanc rostade nötter med Colombopulver
I den kanadensiska staden Jordan på Niagara Peninsula har Pearl Morissette haft sitt fäste sedan 2007. Egendomen drivs av vinmakaren François Morissette och investeraren Mel Pearl och omfattar lite drygt 11 hektar med vingårdar. I vingården utförs allt arbete enligt ekologiska principer, även om François valt att inte certifiera sig. Idén är att terroir uttrycks bäst i vinerna om jorden mår bra, och för att jorden ska må bra krävs att de organismer som lever i den inte förgiftas med bekämpningsmedel. I vinframställningen arbetar François med en stor uppsättning olika jäsnings- och lagringskärl, alltifrån ekfat i olika storlekar och åldrar, till cementtankar och ägg, allt för att varje vin ska få så stor chans som möjligt att uttrycka sin egen personlighet. VQA står för Vintners Quality Alliance, och är den kanadensiska motsvarigheten till exempelvis kvalitets- och ursprungsmärkningarna AOP i Frankrike och DOC i Italien.