Seguret Mont Bayon


Seguret Mont Bayon Seguret Mont Bayon

Artikelnummer: 90246

Pris: 189 kr

Färg: Röd färg med inslag av tegel.

Doft: Utvecklad, kryddig doft med inslag av garrigue, vitpeppar, lakrits, björnbär, plommon och jordgubbar.

Smak: Utvecklad, kryddig smak med visst tanningrepp, inslag av garrigue, lakrits, björnbär, plommon, vitpeppar, jordgubbar och soya.

Tillverkning: Inga kemiska preparat används i vingården och vinet odlades helt ekologiskt. Druvorna skördades för hand och transporterades i små korgar till vineriet för att hålla dem intakta. Skördeuttaget var endast 15 hektoliter per hektar. Druvsammansättningen i detta vin är 85% grenache, 10% syrah, 3% mourvèdre och 2% cinsault. Väl framme i vineriet avstjälkades druvorna delvis. Jäsningen skedde på cementkar med de naturliga jäststammarna. Macerationstiden uppgick till 30 dagar och den malolaktiska jäsningen ägde även den rum i de cementkar vinet jäst i.

Ursprung: Mont Bayon är den högst belägna vingården i Seguret om 450 meter över havet. Domaine du Pourras vingård omfattar 8,80 hektar och är planterad i sluttningar och på terrasser. Jordmånen är stenig och karg och består av en blandning av kalksten och grå märgel.

Seguret fick appellationsstatus 1967 och generellt sett friskare och elegantare än närliggande appellationer som Cairanne och Rasteau. Viner har dock tillverkats i området sedan 611 även om det var först på 900-talet som området började utvecklas som vinregion. Likt de flesta appellationer i södra Rhône har området en medelhavsklimat där de starka mistralvindarna kraftigt influerar vingårdarna. Området omfattar totalt 461 hektar vinodlingar och genomsnittligt skördeuttag är 28 hektoliter per hektar. Det är huvudsakligen ett rödvinsområde och hela 92% av produktionen om dryga 13 000 hektoliter är rött.