Regina Viarum Mencia

Regina ViarumRegina Viarum Mencía 

Artikelnummer: 2797

Pris: 113 kr

Färg: Blåröd färg.

Doft: Kryddig, blommig, druvtypisk doft med inslag av viol vitpeppar, körsbär, plommon, färska örter och lakrits.

Smak: Ung, kryddig, blommig, druvtypisk smak med eleganta tanniner, inslag av vitpeppar, viol, körsbär, färska örter, plommon och lakrits.

Tillverkning: Manuell skörd med lågt skördeuttag. Endast mencíadruvor används. Vid ankomst till vineriet plockas alla druvor som inte når upp till de höga kvalitetskrav som ställs bort vid ett sorteringsbord innan de druvor som klarat urvalet får 72 timmars kallmaceration. Jäsning i rostfria ståltankar vid en temperatur om maximalt 28 grader Celsius med daglig delestage och överpumpning av skalmassan som macerationstekniker.

Ursprung: Det har odlats druvor för vinproduktion ända sedan 200 före Kristus i Ribeira Sacra. Detta trots att vingårdarna är bland de brantaste i hela världen med lutningar kring 60°, vilket gör dem extremt svårarbetade och de flesta av vingårdarna är planterade i terrasser i likhet med näraliggande Douro. Dessa branter gör naturligtvis att manuell skörd är ett måste. Regionen omfattar 1 265 hektar vinodlingar uppdelade på nästan 3 000 olika odlare och producenter. Klimatet i Ribeira Sacra är ett medelhavsklimat med varma somrar och svala höstar. Närheten till Atlanten bidrar med ganska hög nederbörd, omkring 800 mm per år. Regionen är uppdelad i fem olika underzoner med individuella jordmåner och förutsättningar. Druvorna till detta vin kommer uteslutande från de egna vingårdarna La Capitana, Porta de Doade, Montefurado och Seoane som sammanlagt omfattar 12 hektar och är belägna i underzonen Amandi. Vingårdarna domineras av gamla skifferjordar.