Phaeton Pinot Noir

Phaeton Pinot Noir 2015

Artikelnummer: 72987

Pris: 369 kr

Färg: Hallonröd färg.

Doft: Kryddig, druvtypisk doft med inslag av fat, hallon, jordgubbar, ingefära, nejlia, fänkål och kanel.

Smak: Kryddig, druvtypisk smak med delikata tanniner och inslag av fat, hallon, jordgubbar, ingefära, fänkål, tranbär och kanel. Lång, komplex avslutning.

Druvor: 100% pinot noir

Tillverkning: Druvorna skördades för hand vid ett skördeuttag om cirka 35 hektoliter per hektar. De olika klonerna jäste separat på sina naturliga jäststammar. 50% av druvorna jäste som hela klasar och resterande andel som hela druvor. Daglig överpumpning av skalmassan. Macerationstiden uppgick till två veckor. Efter avslutad jäsning och maceration pressades vinet försiktigt innan det lagrades nio månader på äldre franska fat. Vinet buteljerades ofiltrerat och utan klarning.

Ursprung: Druvorna till detta vin kommer från en högt belägen vingård 550 meter över havet i Piccadilly Valley. Den branta vingården har en jordmån om lera och kvarts och den är planterad i ostlig riktning, vilket skyddar druvorna från den varma eftermiddagssolen vilket ger senare mognad av druvorna och mer fräschör och elegans till vinet. Klonerna som används är MV6, 114 och 115.