Over the shoulder Pinot Noir

OTS Pinot NoirOver the shoulder Pinot Noir 2015

Artikelnummer: 73200

Pris: 181 kr

Färg: Körsbärsröd färg.

Doft: Kryddig, druvtypisk doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, körsbär, örter, ingefära och choklad.

Smak: Kryddig, druvtypisk, frisk smak med fatkaraktär och mjuka silkiga tanniner , inslag av jordgubbar, körsbär, färska örter, mörk choklad och ingefära.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand. Druvorna fick kallmacerera vid 8 grader Celsius under ett par dagar innan de värmdes upp naturligt för att tillåta jäsningen att påbörjas. 90% av druvorna krossades inte utan fick jäsa hela och de övriga 10% jäste som hela klasar. Jäsningstemperaturen kontrolerades inte och nådde som högst 32 grader Celsius. En sådan varm jäsning ger ökad komplexitet och struktur jämfört med svalare jäsningstemperaturer. Jäsning och maceration pågick mellan 14 och 22 dagar för de olika tankarna.  Jäsningen skedde i öppna jäskärl med manuell nedtryckning av skalmassan eller en daglig överpumpning om 15 minuter i de olika tankarna och faten. Vinet lagrades efter avslutad jäsning och skalmaceration på franska ekfat av olika storlekar och ålder i 10 månader. Vinet fick en lätt filtrering innan buteljering.

Ursprung: Oakridges ambition med sina viner är att visa den variation av stilar som Yarra Valley har att erbjuda. I serien Over the Shoulder är tanken att göra viner som är tillgängliga redan vid lansering och uttrycker druvsorten på ett regionalt vis. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar kring Benak, Coldstream Hills, Gladysdale och Yarra Glen.