Ocean Eight Pinot Noir

Ocean Eight Ocean Eight Pinot NoirPinot Noir

Artikelnummer: 74372

Pris: 299 kr

Färg: Körsbärsröd färg.

Doft: Kryddig, ung, fruktig, druvtypisk smak med inslag av fat, hallon, körsbär, örter, lakrits och ton av ingefära.

Smak: Kryddig, fruktig, druvtypisk doft med avrundade silkeslena tanniner och inslag av fat, hallon, körsbär, örter, mörk choklad och lakrits. Balanserat och nyanserat avslut

Tillverkning: Druvorna skördades i mars, och avstjälkades innan de fördes över till små jästankar tillsammans med 50 mg svaveldioxid. Innan jäsningen påbörjades fick druvorna tre till fyra dagas kallmaceration. Skördeuttaget var 30-35 hektoliter per hektar. Jäsningen skedde vid 26-32 grader Celsius i rostfria ståltankar i cirka tre dagar tills allt socker var utjäst.Efter avslutad alkoholjäsning pressades druvorna lätt och fördes över till ekfat om 500 liter, så kallade puncheons. Efter avslutad malolaktisk jäsning i september tillsattes 60 mg svaveldioxid och i januari blandades de olika faten i rostfria ståltankar. Vinet buteljerades utan filtrering.

 

Ursprung: Mornington Penninsula har ett svalt, men tempererat klimat och är en av de sydligaste vinregionerna på det australienska fastlandet. Eftersom det är en halvö omges regionen av vatten på tre sidor vilket ger ett balanserat klimat. Druvorna till denna pinot noir kommer från Ocean Eights egna vingårdar som är bland de mest nordliga på hela Mornington Penninsula. Vingården planterades 1999 och de kloner som används är 115, 114 och MV6. Jordmånen består av 65% slam, 20% sand och 15% lera. Årgång 2013 var en problemfri årgång som gav både en rejäl skörd och druvor av toppkvalitet.