Oakridge Willowlake Pinot Noir

OakridgeWillowlakePNLocal Vineyard Series Willowlake Vineyard Pinot Noir 2014

Artikelnummer: 72593

Pris: 269 kr

Färg: Körsbärsröd färg.

Doft: Elegant, kryddig, druvtypisk doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, hallon, körsbär, ingefära, kanel, örter och choklad.

Smak: Kryddig, nyanserad, druvtypisk smak med fatkaraktär. Sammetsmjuka tanniner oc inslag av jordgubbar, hallon, färska örter, ingefära och choklad. Långt och balanserat avslut.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand. Årgång 2014 började med väldigt gynnsamma förhållanden, men en plötslig kyla slog till i oktober, precis under blomningen vilket ledde till en stor förlust av skörden. Den övriga mognadsperioden var mild och torr och vid skörd hade druvorna en otrolig koncentration i frukt och en frisk fruktsyra. De avstjälkades, men krossades inte utan fick jäsa hela i öppna jäskärl under tvåveckor. Efter avslutad alkoholjäsning fördes vinet över på franska ekfat där de genomgick malolaktisk jäsning och lagrades där under elva månader.

 

Ursprung: Oakridges ambition med sina viner är att visa den variation av stilar som Yarra Valley har att erbjuda. I serien Local Vineyard Series tittar de mer på de olika vingårdarna och hur dessa olika klimat uttrycker sig i olika druvor. Vingården Willowlake är planterad i nordlig riktning på röd vulkaniska jordar i Gladysdale.