Oakridge 864 Chardonnay

Oakridge 864 Chardonnay 2013

Artikelnummer: 72355

Pris: 516 kr

Färg: Ljusgul färg.

Doft: Ung, elegant, ursprungstypisk doft med tydlig karaktär av flintrökig mineral, välintegrerade fat och inslag av citrus, nektarin, vita blommor och rostade nötter.

Smak: Torr, komplex, frisk och ursprungstypisk smak med en välbalanserad fatkaraktär och tydlig flintrökig mineralitet, inslag av citrus, nektarin, vita blommor och rostade nötter. Mycket långt, nyanserat och friskt avslut.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand. Vid ankomst till vinerier förvarades de svalt innan de hela klasarna pressades. Direkt efter fick druvorna jäsa i 500-liters ekfat, varav 30% var nya, och efter avslutad alkoholjäsning förhindrades den malolaktiska jäsningen för att bevara den naturligt höga fruktsyran i druvorna. Vinet lagrades på sin jästfällning i de fat de jäste i under tio månader.

 

Ursprung: Oakridges ambition med sina viner är att visa den variation av stilar som Yarra Valley har att erbjuda. I serien 864 väljer de ut de delar av vingårdar som ger viner med störst elegans och lagringspotential. Drive block i Funder & Diamond Vineyard är ett sådant läge som konsekvent producerar druvor av allra högsta kvalitet. Vingården är tätt planterad i nordlig riktning och ligger 240 meter över havet i Wandin East. Jordmånen är röd vulkanisk och klonen som används är P58. Vingården planterades 1990.