Ministry of Clouds Grenache

Ministry of Clouds Grenache

Artikelnummer: 79582-01

Pris: 319 kr

Färg: Karmosinröd färg.

Doft: Kryddig, druvtypisk, nyanserad doft med inslag av fat, hallon, jordgubbar, lakrits, vitpeppar, färska örter och lätt blommig ton.

Smak: Kryddig, nyanserad, druvtypisk smak med avrundad tanninstruktur och inslag av fat, hallon, jordgubbar, plommon, lakrits, peppar och färska örter. Lång, välbalanserad avslutning.

Druvor: 100% Grenache

Tillverkning: Druvorna skördades manuellt från två olika vingårdar. Druvorna avstjälkades, men krossades inte. De hela druvorna fick först fem dagars kallmaceration innan jäsning i traditionella öppna jäskar med daglig överpumpning och manuell nedtryckning av skalmassan som extraktionstekniker. Efter avslutad jäsning pressades vinet i en korgpress och lagrades i elva månader på gamla franska ekfat av varierande storlek.

Ursprung: Druvorna till detta vin kommer från två olika vingårdar i McLaren Vale. Cirka 80% är från Sue Trotts svala vingård Blewitt Springs med fristående vinrankor med en ålder om 81 år. De övriga 20% kommer från vingården Mittillo, som är en vingård uppskattad för den nyanserade aromatik druvor härifrån har. Den är planterad  i sydlig riktning med en ålder om 23 år.