LVS Oakridge Vineyard Shiraz

Local Vineyard Series Oakridge Vineyard Shiraz 2014LVS Oakridge Vineyard Shiraz

Artikelnummer: 75146

Pris: 516 kr

Färg: Mörk blåröd färg.

Doft: Kryddig, nyanserad, druvtypisk doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, vitpeppar, lakrits, viol, charkuterier, färska örter och mörk choklad.

Smak: Kryddig, nyanserad, druvtypisk smak med fatkaraktär och tight tanninstruktur, inslag av björnbär, vitpepper, viol, lakrits, färska örter och mörk choklad. Elegant och balanserat avslut.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand. Årgång 2014 började med väldigt gynnsamma förhållanden, men en plötslig kyla slog till i oktober, precis under blomningen vilket ledde till en stor förlust av skörden. Den övriga mognadsperioden var mild och torr och vid skörd hade druvorna en otrolig koncentration i frukt och en frisk fruktsyra. Druvorna jäste delvis som hela klasar och delvis som hela, men avstjälkade druvor i öppna jäskar. Efter avslutad jäsning fördes vinet över till franska ekfat, så kallade puncheons.

Ursprung: Oakridges ambition med sina viner är att visa den variation av stilar som Yarra Valley har att erbjuda. I serien Local Vineyard Series tittar de mer på de olika vingårdarna och hur dessa olika klimat uttrycker sig i olika druvor. Oakridge Vineyard är planterad I en nordlig riktning på grå alluviala lerjordar typiska för Coldstream.