Local Vineyard Series Willowlake Vineyard Sauvignon

Local Vineyard Series Willowlake Vineyard Sauvignon 2014Oakridge LVS Sauvignon

Artikelnummer: 78488

Pris: 269 kr

Färg: Ljusgul färg.

Doft: Aromatisk, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av passionsfrukt, ananas, rostade nötter, vita blommor och fläder.

Smak: Torr, aromatisk, nyanserad, mycket frisk smak med fatkaraktär och inslag av passionsfrukt, ananas, rostade nötter, jasmin och fläder. Balanserat och friskt avslut.

Tillverkning: Årgång 2014 började med väldigt gynnsamma förhållanden, men en plötslig kyla slog till i oktober, precis under blomningen vilket ledde till en stor förlust av skörden. Den övriga mognadsperioden var mild och torr och vid skörd hade druvorna en otrolig renhet och balans. Druvorna skördades för hand. Vid ankomst till vinerier förvarades de svalt innan de hela klasarna pressades. Direkt efter fick druvorna jäsa i 500-liters ekfat och lagrades efter avslutad jäsning på sin jästfällning i dessa fat under elva månader.

Ursprung: Oakridges ambition med sina viner är att visa den variation av stilar som Yarra Valley har att erbjuda. I serien Local Vineyard Series tittar de mer på de olika vingårdarna och hur dessa olika klimat uttrycker sig i olika druvor. Vingården Willowlake är planterad i nordlig riktning på röd vulkaniska jordar i Gladysdale.