La Casilla

La Casilla 2014LaCasilla

Artikelnummer: 92639

Pris: 149 kr

Färg: Mörk blåröd.

Doft: Ung, blommig, kryddig doft med inslag av björnbär, vitpeppar, viol, lakrits, plommon, salvia och fat.

Smak: Ung, kryddig, blommig smak med karaktär av vitpeppar, björnbär och lakrits, inslag av viol, lavendel, plommon och fat.

Druvor: 100% Bobal

Tillverkning: Druvorna skördades manuellt i små korgar på morgnarna för att bevara fräschör och skydda druvorna från oxidation och att jäsningen påbörjas innan druvorna nått vineriet. Efter ankomst till bodegan kyls druvorna ner till tio grader Celsius. Jäsning sker på de egna jäststammar med galler som håller skalmassan under ytan för att ha en så skonsam påverkan på frukten som möjligt, men samtidigt utvinna alla åtråvärda egenskaper från skalen. Efter avslutad jäsning fick vinet lagras i tio månader på äldre franska fat om 600 liter. Vinet buteljerades sedan utan klarning eller filtrering.

Ursprung: Manchuela ligger i östra delarna av Castilla la Mancha och är en region som huvudsakligen är känt för att göra druvor till bulkvin, men allt fler producenter börjar idag se potentialen i området och exempelvis familjen Perez från Priorat har nu investerat i vingårdar här. Samtidigt har producenter som Finca Sandoval och Bodegas Ponce satt regionen på kartan genom att producera karaktärsfulla, nyanserade viner år efter år. Nyckeln till detta är givetvis att hitta de bästa lägena och i ett varmt klimat som i Manchuela betyder det vingårdar som bevarar fräschör i druvorna.

Vinrankorna till detta vin är mellan 30 och 70 år gamla. Jordarna i vingårdarna består till 80% av kalksten och 20% av leriga jordar. Tack vare åldern på stockarna har vinet bevarat en naturligt hög fräschör. Skörden av druvorna inleddes 21 september.