Buccella Mica

Buccella Mica 2012

Artikelnummer: 70767

Pris: 799 kr

Färg: Mörk blåröd färg.

Doft: Ungdomlig, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, örter, körsbär och kaffe.

Smak: Ungdomligt, fruktigt och smakrikt vin med fatkaraktär och fint avrundade, men fortfarande påtagliga tanniner. Inslag av svarta vinbär, plommon, färska örter, körsbär och kaffe. Långt och friskt avslut.

Druvor: 90% cabernet sauvignon, 7% merlot, 2,% malbec och 0,5% cabernet franc.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand och lades i små korgar under tidig morgon med start mellan 03.00 och 06.00 den 8 till 31 oktober. Den varsamma hanteringen under skörd gjordes för att bevara skalkvaliteten och fräschör, minska den mikrobiologiska aktiviteten och underlätta för kallmacerationen. Druvorna granskades initialt av två personer som ratade alla omogna eller övermogna druvor. Därefter avstjälkades klasarna och druvorna lades på ett skakande sorteringsbord där omogna och övermogna druvor som missats tas bort. Ytterligare en sista manuell granskning av druvorna genomförs av sex till åtta personer innan de kvarvarande druvorna får kallmacerera under två till tre dagar. De hela druvorna får jäsa i en blandning av tankar och ekfat om 225 och 500 liter. För att kotrollera temperatur, mikrobiologisk aktivitet och macerationstekniker används odlade jäststammar. Alkoholjäsning sker under 10 till 22 dagar, följt av en lång malolaktisk jäsning under två till tre månader. Efter avslutad malolaktisk jäsning får vinet en lätt dos svavel och förvaras i en syrefri miljö för att bevara så mycket fräschör som möjligt. Vinet lagras 18 på franska ekfat, av vilka 80% var nya. Vinet buteljerades utan filtrering eller klarifikation.

Ursprung: Druvorna kommer från kontrakterade odlare i St Helena, Yountville, Coombsville och Carneros i Napa Valley. Det är samma vingårdar som för egendomens övriga viner, men med ett urval av de druvor som är tänkte för tidigare konsumtion än de övriga vinerna i portföljen.