Buccella Cabernet Sauvignon

BuccellaCabSBuccella Cabernet Sauvignon 2012

Artikelnummer: 71396

Pris: 1201 kr

Färg: Intensiv, mörk blåröd färg.

Doft: Ung, fruktig, druvtypisk, elegant doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, färska örter, choklad och kaffe.

Smak: Ungt, fruktigt, elegant och smakrikt vin med rostad fatkaraktär och påtagliga, men fint strukturerade tanniner. Inslag av svarta vinbär, ceder, färska örter, mörk choklad och kaffe. Mycket långt och välbalanserat avslut.

Druvor: 90% cabernet sauvignon, 6% merlot, 2% malbec och 2% petit verdot.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand och lades i små korgar under tidig morgon med start mellan 03.00 och 06.00 den 8 till 31 oktober. Den varsamma hanteringen under skörd gjordes för att bevara skalkvaliteten och fräschör, minska den mikrobiologiska aktiviteten och underlätta för kallmacerationen. Druvorna granskades initialt av två personer som ratade alla omogna eller övermogna druvor. Därefter avstjälkades klasarna och druvorna lades på ett skakande sorteringsbord där omogna och övermogna druvor som missats tas bort. Ytterligare en sista manuell granskning av druvorna genomförs av sex till åtta personer innan de kvarvarande druvorna får kallmacerera under två till tre dagar. De hela druvorna får jäsa i en blandning av tankar och ekfat om 225 och 500 liter. För att kotrollera temperatur, mikrobiologisk aktivitet och macerationstekniker används odlade jäststammar. Alkoholjäsning sker under 10 till 22 dagar, följt av en lång malolaktisk jäsning under två till tre månader. Efter avslutad malolaktisk jäsning får vinet en lätt dos svavel och förvaras i en syrefri miljö för att bevara så mycket fräschör som möjligt. Vinet lagras 22 månader på franska ekfat, av vilka 80% var nya. Vinet buteljerades utan filtrering eller klarifikation.

Ursprung: Druvorna kommer från kontrakterade odlare i St Helena, Yountville, Coombsville och Carneros i Napa Valley. Det är samma vingårdar som för egendomens övriga viner, men med ett urval av de druvor som är tänkte för lång lagring.