Anjou-Villages Brissac La Chevalerie

Brissac ChevaliereAnjou-Villages Brissac La Chevalerie

Artikelnummer: 92454

Pris: 199 kr

Färg: Mörk blåröd färg.

Doft: Ung, druvtypisk, fruktig doft med tydlig karaktär av svarta vinbär, inslag av örter, kryddor, choklad och fat.

Smak: Ung, stram, druvtypisk, elegant smak med precisa tanniner och fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, kryddor, choklad och fat. Lång eftersmak.

Tillverkning: Vinrankorna är odlade i en klassisk dubbel Guyot, men druvklasarna är ovanligt högt uppbundna för att stimulera fotosyntesen. Druvorna avstjälkas och krossas innan jäsning. En lång alkoholjäsning på 30 dagar ger kropp och tanninrikedom till vinet, vilket ger förutsättningarna för lång lagring. Efter avslutad alkoholjäsning lagras vinet på franska ekfat under 12 till 14 månader.

Ursprung: Anjou-Villages Brissac är en relativt ny appellation som fick sitt erkännande 1998. Appellationen är en underappellation i AOP Anjou består av tio kommuner där de bäst belägna vingårdarna för rödvinsproduktion söder om Angers finns. Druvorna till detta vin kommer från en vingård i kommunen Vauchretien.

Allt som allt omfattar Anjou-Villages Brissac 85 hektar vinodlingar. Jordmånen består huvudsakligen av skiffer- och grusrika jordar. Liksom Anjou i övrigt är det ett maritimt klimat som råder, men vad som utmärker Anjou-Villages Brissac är att det är torrare än de omgivande appellationerna.

Appellationen tillåter såväl Cabernet Franc som Cabernet Sauvignon och detta vin är uteslutande gjort på den senare.