Caselle Riserva

Caselle Riserva 2009

Artikelnummer: 94630

Färg: Körsbärsröd färg.

Doft: Kryddig, nyanserad, ursprungstypisk doft med viss utveckling, inslag av fat, körsbär, örter, lakrits, tobak, nypon, svarta oliver och viol.

Smak: Kryddig, nyanserad, stram, druvtypisk smak med inslag av fat, körsbär, örter, svarta oliver, choklad, salvia, lakrits och viol.

Druvor: 100% Aglianico

Tillverkning: Druvorna skördades manuellt och uttaget var 45 hektoliter per hektar. Druvorna avstjälkade och krossades innan jäsning i cementkar på de egna jäststammarna. Efter avslutad alkohol och malolaktisk jäsning lagrades vinet i 24 månader på 52 hl stora ekfat från Slavonien.

Ursprung: DOC Aglianico del Vulture är beläget kring vulkanen Monte Vulture och består av cirka 1 000 hektar med aglianicodruvor. Klimatet är extremt med heta somrar och stränga vintrar, där snö inte är ovanligt. Den höga altituden bidrar också till en stor variation i temperaturskillnad mellan dag och natt. Druvorna till detta vin kommer D’Angelos egna vingårdar och är från vingårdar 400 meter över havet med ostliga och sydostliga sluttningar. Dessa klimatiska faktorer tillsammans med den vulkaniska jorden som är rik på kalium och tufa är tillsammans med druvsorten aglianico de bidragande orsakerna till de kraftfulla, långlivade, komplex och vilda vinerna härifrån.