864 Lusatia Park Vineyard B Block Pinot Noir

864 Pinot NoirLusatia Park Vineyard B Block Pinot Noir

Artikelnummer: 75146

Pris: 516 kr

Färg: Körsbärsröd färg.

Doft: Komplex, kryddig, druvtypisk doft med fatkaraktär, inslag av hallon, körsbär, nejlika, mörk choklad, färska örter, ingefära och kanel.

Smak: Kryddig, komplex, druvtypisk smak med fatkarkatär och mycket elegant och finmejslad tanninstruktur, inslag av hallon, körsbär, färska örter, ingefära, kanel och mörk choklad. Mycket långt och nyanserat avslut.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand. Årgång 2014 började med väldigt gynnsamma förhållanden, men en plötslig kyla slog till i oktober, precis under blomningen vilket ledde till en stor förlust av skörden. Den övriga mognadsperioden var mild och torr och vid skörd hade druvorna en otrolig koncentration i frukt och en frisk fruktsyra. Druvorna avstjälkades, men krissades inte utan de hela druvorna fick jäsa i 24 dagar i öppna jäskar. Efter avslutad jäsning fördes vinet över till franska ekfat olika storlekar där de lagrades tio månader innan de olika faten blandades. Efter avslutad blandning lagrades vinet ytterligare sex månader på samma ekfat.

Ursprung: Oakridges ambition med sina viner är att visa den variation av stilar som Yarra Valley har att erbjuda. I serien 864 väljer de ut de delar av vingårdar som ger viner med störst elegans och lagringspotential. Lusatia Park Vineayrd B block är en sådan del belägen 215 meter över havet på en röd vulkanisk jordmån typisk för Woori Yallock.