Buccella

Buccella grundades 2002 av paret Bill och Alicia Deem. De förälskade sig norra Kaliforniens vinregioner under deras smekmånad som de delvis spenderade i Sonoma och Napa. En av producenterna uppmärksammade deras passion och erbjöd Bill möjligheten att jobba där under skörd, något han gladeligen accepterade.

De första åren i Buccellas historia hyrde de in sig hos olika vinproducenter och gjorde vin hos dem, men 2006 grundade de sitt eget vineri strax söder om Napa. Buccella arbetar väldigt nära med långtidskontrakterade odlare och har stor kontroll över vingårdsarbetet, trots att de inte själva äger vingårdarna. Det nära samarbetet med odlarna visar sig i att flera av dem planterat vingårdar enligt Bill och Alicias önskemål gällande såväl val av rötter, kloner och uppbindningsmetod.

Vingårdarana ligger mellan Carneros och Callistoga och deras filosofi är att genom att blanda druvor från olika kloner och vingårdar ökar ett vins komplexitet. Den huvudsakliga fokusen hos Buccella är på bordeauxdruvor, men deras nyfikenhet och upptäckarlust har även lett till att de gett sig i kast med rhônedruvor.

2009 anställde Bill och Alicia Rebekah Wineburg som vinmakerska. Med sin gedigna erfarenhet av att jobba med högkvalitativa viner som Tenuta dell’Ornellaia, Staglin Family Vineyard och Rudd’s har Rebekah bidragit med ett globalt perspektiv av premiumviner. Buccella anlitar även den eftertraktade vinmakerskan Celia Welch som konsult. Förutom hennes konsultarbeten gör även Celia sitt eget vin, Corra. Celia har blivit utsedd till såväl Amerikas bästa vinmakare av Food & Wine Magazine, topp-tio av Amerikas bästa vinmakare av Forbes och är en medlem i Winemakers Hall of Fame.

Trots att Buccella bara har 13 år på nacken tillhör vinerna några av de mest eftersökta i Napa och med den balans och finess de uppvisar är det lätt att förstå varför.

 

Viner från Buccella

Buccella Mica

Läs mer

Buccella Cabernet Sauvignon

Läs mer