Aylward by Ocean Eight Pinot Noir

Ocean Eight AylwardPNAylward by Ocean Eight Pinot Noir 2012

Artikelnummer: 72846

Pris: 459 kr

Färg: Körsbärsröd färg.

Doft: Kryddig, nyanserad, fruktig, druvtypisk smak med inslag av fat, hallon, körsbär, örter, lakrits, vitpeppar, mörk choklad och ton av ingefära.

Smak: Kryddig, fruktig, nyanserad, druvtypisk doft med fint utmejslade tanniner och inslag av fat, hallon, körsbär, plommon, vilda örter, anis och vitpeppar. Långt och komplext avslut.

Tillverkning: Druvorna skördades i mars, och avstjälkades innan de fördes över till små jästankar tillsammans med 50 mg svaveldioxid. Skördeuttaget var 17 hektoliter per hektar. Innan jäsningen påbörjades fick druvorna tre till fyra dagas kallmaceration. Jäsningen skedde vid 25-32 grader Celsius i rostfria ståltankar i cirka tre veckor tills allt socker var utjäst. Efter avslutad alkoholjäsning pressades druvorna lätt och fördes över till ekfat om 500 liter, så kallade puncheons. Efter avslutad malolaktisk jäsning i september tillsattes 60 mg svaveldioxid och i januari blandades de olika faten i rostfria ståltankar. Vinet buteljerades utan filtrering.

 

Ursprung: Mornington Penninsula har ett svalt, men tempererat klimat och är en av de sydligaste vinregionerna på det australienska fastlandet. Eftersom det är en halvö omges regionen av vatten på tre sidor vilket ger ett balanserat klimat. Druvorna till denna pinot noir kommer från Ocean Eights egna vingårdar som är bland de mest nordliga på hela Mornington Penninsula. Vingården planterades 1999 och MV6 är uteslutande den klon som används. Jordmånen består av 65% slam, 20% sand och 15% lera. Årgång 2012 var en problemfri årgång som gav en normalstor skörd av mycket hög kvalitet.